Proje Okulları yönetmeliği değiştirildi: Tartışılan vakıflarla protokol imzalayan MEB; proje okullarında etkinliklere katılmayı zorunlu tuttu

Mehmet Duran Boztepe: MEB, Özel Program Uygulayan Okullarda Sosyal Sorumluluk Çalışmalarını Zorunlu Kıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni yayınladığı yönetmelikle özel program uygulayan okul öğrencilerine sosyal sorumluluk ve kulüp çalışmalarına katılma zorunluluğu getirdi. Bu çerçevedeki faaliyetlere katılmayan öğrencilerin okulu ile ilişiği kesilecek. MEB, daha önce bu tür projeler için Ülkü Ocakları, TÜGVA, Ensar Vakfı ve Hayrat Vakfı gibi kuruluşlarla iş birliği yapmıştı.

12 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayınlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Proje Okullar Yönetmeliği” ile özel program uygulayan okul öğrencilerinin en az 60 saat sosyal sorumluluk projesine katılması ve belirli görevleri başarıyla yerine getirmesi şartı getirildi. Yönetmelik, proje okullarındaki öğrencilerin bitirme tezi, makale yazımı, kulüp çalışmaları gibi faaliyetleri 12. sınıfın ilk dönemi sonuna kadar tamamlamalarını öngörüyor. Katılmayan ya da başarısız olan öğrenciler ise okuldan uzaklaştırılacak.

MEB’in Nisan 2025’te açıkladığı verilere göre, 2 bin 471 vakıf, dernek ve çeşitli kuruluşlarla iş birliği yapıldı. Ülkü Ocakları, TÜGVA, Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, Peygamber Sevdalıları Vakfı, Cihannüma Derneği gibi kuruluşlarla sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirildi.

Başka Değişiklikler Neler Getirildi?

Yeni yönetmelikle proje okullar özel program uygulayan ve özel proje geliştiren okullar olmak üzere ikiye ayrıldı. Değişiklikle öğrencilerin pansiyonlarda kalması zorunlu hale geldi. Özel program uygulayan okullarda sınıf mevcudu 24’e düşürülürken, her sekiz öğrenciye bir danışman atanacak.

Ayrıca, özel program uygulayan okullarda yabancı dil derslerinin en az yüzde 30’unun lisans derecesine sahip yabancı dil öğretmenleri tarafından verilmesi şartı getirildi. Ar-ge birimlerinin kurulması zorunlu hale gelirken, İmam Hatip okullarının kendi sınavlarını yapabilmesine izin verildi.

Related Posts

LGS’de baraj puanı var mı? 2025 LGS baraj puanı bilgileri

LGS’de baraj puanı var mı sorusu pek çok adayın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. LGS sonuçları, 11 Temmuz tarihinde erişime açıldı. Bununla birlikte öğrenciler LGS tercihlerinde kullanacağı puanı da görmüş oldu. Peki, LGS’de baraj puanı var mı? İşte, 2025 LGS baraj puanı bilgileri

DGS SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI: Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav giriş belgesi yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak? ÖSYM detayı

DGS sınav yerleri 2025 oturumuna sayılı günler kala merak ediliyor. Türkiye’de önlisans mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için büyük bir fırsat sunan 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 20 Temmuz 2025 Pazar günü saat 10:15’te düzenlenecek. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının lisans eğitimine devam etme hayallerini gerçekleştirmek için girdikleri bu sınav, sayısal ve sözel bölümlerden oluşan 100 soruluk bir yetenek testiyle adayların muhakeme becerilerini ölçüyor. Adaylar, sınav yerlerini ve salon bilgilerini öğrenmek için ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yayınlanacak sınav giriş belgelerini bekliyor. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı?

Yunan sanatçı Konstantinos Argiros, ilk kez İstanbul’da müzikseverlerle buluştu

Yunan sanatçı Konstantinos Argiros, ilk kez İstanbul’da müzikseverlerle buluştu

SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI ATAMA TAKVİMİ 2025 SON DAKİKA || Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı tarihi açıklandı mı, ne zaman yapılacak, branş dağılımı belli oldu mu? Bakan Memişoğlu’ndan önemli açıklama!

Sağlık Bakanlığı 18 bin personel atama tarihleri son dakika açıklamalarla yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı 2025 yılı içerisinde ilk etapta 15 bin 342 sözleşmeli personel ve 3 bin 658 sürekli işçi alımı gerçekleştirdi. Mayıs ayında gerçekleştirilen personel istihdamının ardından gözler Sağlık Bakanlığı 2. etap 18 bin personel alımı atamalarına çevrildi. Hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi çeşitli kadrolarda yapılacak alımlar için önemli açıklama geldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Memişoğlu, açıklamasında 2. etap atamalarla ilgili olarak da tarih verdi. Peki Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı tarihi açıklandı mı, ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı branş dağılımı nasıl olacak, belli oldu mu? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı ataması son dakika haberleri…

SON DEPREMLER LİSTESİ CANLI AFAD VE KANDİLLİ 9 TEMMUZ || Çanakkale dün gece depremle sallandı! Son deprem, nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu?

Son depremler AFAD ve Kandilli 9 Temmuz Çarşamba günü yani bugün hissedilen sarsıntılar sonrasında en çok merak edilip araştırılanlar arasında yer alıyor. Son olarak kaydedilen verilere göre, 06.03’te İran Makü’de 3.0 büyüklüğünde deprem oldu. Yaşanan deprem Ağrı’da hissedildi. Kısa süreli panik yaşayan vatandaşlar da deprem mi oldu, az önce nerede deprem oldu? sorularına yanıt aramaya başladı. Peki, son deprem nerede ne zaman kaç büyüklüğünde oldu? Merak edenler için AFAD ve Kandilli son depremler listesini haberimizde derledik. İşte son depremler 9 Temmuz Çarşamba son depremler listesi…

Demirören MTAL’de yapay zeka bölümü açılıyor

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor. Okul Müdürü Atila Ertoğan, “LGS sınavında yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerimize burs imkânı sağlıyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek yapay zekâ bölümü açıyoruz” dedi.