PTT teslimat hatırlatıcı mesajı nedir? Dolandırıcıların yeni hedefi PTT mesajları oldu!

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajları ve Dolandırıcılık Uyarısı

“PTT teslimat hatırlatıcı” veya benzer isimlerle gelen mesajlar, özellikle Türkiye’de, dolandırıcılık amacı taşıyan SMS veya e-posta içerikleri olarak bilinmektedir. Genellikle “ödül kazandınız” ya da “ödeme yapılması gerekiyor”, “kargonuzu teslim almadınız” gibi iddialarla, insanları manipüle ederek kişisel bilgilerini elde etmeyi veya para transfer etmelerini sağlamayı amaçlar. Mesajlarda, bir link veya ödeme talimatı bulunur ve bu yolla mağdurların banka bilgilerini ele geçirme ya da bir ödeme yaptırma girişiminde bulunurlar.

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajı Nedir?

Son dönemde PTT adı kullanılarak gönderilen sahte teslimat hatırlatıcı mesajları yaygınlaşmıştır. Bu dolandırıcı mesajlarda, “Paketiniz yanlış adrese gönderildi”, “Adresinizi güncelleyin” veya “Gümrük vergisi ödemesi yapılmadığı için teslimat yapılamadı” gibi ifadeler kullanılır ve mesaj içinde zararlı bağlantılar bulunur. Bu linklere tıklanması halinde kişisel ve banka bilgileri ele geçirilmeye çalışılır.

Bu Tarz Mesajların Özellikleri Genellikle Şunlardır:

  1. Ödül Kazandınız İddiası: Ödül kazandığınızı veya çekilişle bir hak kazandığınızı söyler.
  2. Fatura veya Borç İddiası: Sahte borç veya ödeme talimatları gönderirler, ödenmezse işlem yapılacağı tehdidinde bulunurlar.
  3. Link veya Telefon Numarası: Mesajda bir link ya da aramanız gereken bir telefon numarası olur. Bu bağlantılar veya numaralar genellikle sahte sitelere veya dolandırıcılara yönlendirir.

Dolandırıcılıktan Korunmak İçin:

  • Mesajdaki Linke Tıklamayın: Güvenli olmayan linkleri tıklamayın.
  • Kişisel Bilgi Vermeyin: Banka bilgisi, kimlik numarası gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.
  • Kaynağı Araştırın: Şüpheli bir durum varsa, mesajda bahsedilen şirketin resmi iletişim kanallarını kullanarak doğrulama yapın.
  • Mesajı Silin: Şüpheli bir mesaj aldıysanız, güvenlik riski taşımamak adına mesajı silin.

Şüpheli Mesajlarla İlgili Yardım

Böyle bir mesaj alırsanız, durumu BTK, e-Devlet üzerinden veya telefon operatörünüze şikayet edebilirsiniz. Dolandırıcılıkla ilgili farkındalık oluşturmak ve gerektiğinde yetkili birimlere başvurmak önemlidir.

Related Posts

Üniversite tercih maratonu başladı: Öğrenciler nelere dikkat etmeli?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca aday için tercih süreci resmen başladı. Öğrenciler, hayalini kurdukları üniversite ve bölümler için tercih listelerini hazırlarken dikkatli ve bilinçli adımlar atmak zorunda. Uzmanlar, tercih döneminin sınav kadar önemli olduğunu vurgularken, adayların puan odaklı değil, ilgi ve hedef odaklı hareket etmeleri gerektiğini söylüyor.

Proje Okulları yönetmeliği değiştirildi: Tartışılan vakıflarla protokol imzalayan MEB; proje okullarında etkinliklere katılmayı zorunlu tuttu

Proje Okulları yönetmeliği değiştirildi: Tartışılan vakıflarla protokol imzalayan MEB; proje okullarında etkinliklere katılmayı zorunlu tuttu

LGS’de baraj puanı var mı? 2025 LGS baraj puanı bilgileri

LGS’de baraj puanı var mı sorusu pek çok adayın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. LGS sonuçları, 11 Temmuz tarihinde erişime açıldı. Bununla birlikte öğrenciler LGS tercihlerinde kullanacağı puanı da görmüş oldu. Peki, LGS’de baraj puanı var mı? İşte, 2025 LGS baraj puanı bilgileri

DGS SINAV YERLERİ SORGULAMA EKRANI: Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav giriş belgesi yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak? ÖSYM detayı

DGS sınav yerleri 2025 oturumuna sayılı günler kala merak ediliyor. Türkiye’de önlisans mezunlarının 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için büyük bir fırsat sunan 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 20 Temmuz 2025 Pazar günü saat 10:15’te düzenlenecek. Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının lisans eğitimine devam etme hayallerini gerçekleştirmek için girdikleri bu sınav, sayısal ve sözel bölümlerden oluşan 100 soruluk bir yetenek testiyle adayların muhakeme becerilerini ölçüyor. Adaylar, sınav yerlerini ve salon bilgilerini öğrenmek için ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yayınlanacak sınav giriş belgelerini bekliyor. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı?

Yunan sanatçı Konstantinos Argiros, ilk kez İstanbul’da müzikseverlerle buluştu

Yunan sanatçı Konstantinos Argiros, ilk kez İstanbul’da müzikseverlerle buluştu

SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI ATAMA TAKVİMİ 2025 SON DAKİKA || Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı tarihi açıklandı mı, ne zaman yapılacak, branş dağılımı belli oldu mu? Bakan Memişoğlu’ndan önemli açıklama!

Sağlık Bakanlığı 18 bin personel atama tarihleri son dakika açıklamalarla yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı 2025 yılı içerisinde ilk etapta 15 bin 342 sözleşmeli personel ve 3 bin 658 sürekli işçi alımı gerçekleştirdi. Mayıs ayında gerçekleştirilen personel istihdamının ardından gözler Sağlık Bakanlığı 2. etap 18 bin personel alımı atamalarına çevrildi. Hemşire, diyetisyen, sağlık teknikeri, teknisyen, tıbbi sekreter ve büro personeli gibi çeşitli kadrolarda yapılacak alımlar için önemli açıklama geldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Memişoğlu, açıklamasında 2. etap atamalarla ilgili olarak da tarih verdi. Peki Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı tarihi açıklandı mı, ne zaman yapılacak? Sağlık Bakanlığı 2. etap personel alımı branş dağılımı nasıl olacak, belli oldu mu? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı ataması son dakika haberleri…