Üroloji ve Androloji uzmanı uyardı: Sağlıklı vücut sağlıklı cinsellik demektir; dengeli diyet testosteron düzeyini etkilet!

Doç. Dr. Mustafa Gürkan Yenice: Erkek Cinsel Sağlığı İçin Beslenme ve Yaşam Tarzı Önemli

Üroloji ve Androloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Gürkan Yenice, erkek cinsel sağlığının yaşam tarzı ve beslenme ile doğrudan ilişkili olduğunu belirtti. Yenice, “Dengeli bir diyet testosteron düzeyinden damar yapısına kadar birçok fizyolojik mekanizmayı etkileyebilir” dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Üroloji ve Androloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Gürkan Yenice, erkeklerde sağlıklı cinsel yaşam için düzenli uyku, egzersiz, stres yönetimi ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti. Bel çevresindeki yağlanmanın testosteron seviyelerini düşürerek cinsel performansı olumsuz etkileyebileceğini vurgulayan Yenice, bazı doğal besinlerin nitrik oksit üretimini destekleyerek bu süreci olumlu yönde etkileyebileceğini açıkladı.

‘‘Sağlıklı vücut, sağlıklı cinsellik demektir’’

Cinsellik üzerinde doğrudan etkisi olan bir yaşam tarzının önemine değinen Doç. Dr. Yenice, “Genel sağlığımız ne kadar iyiyse cinsel sağlığımız da o kadar iyi olacaktır. Uyku düzeni, fiziksel aktivite ve stres kontrolü son derece önemlidir. Beslenme ise cinsel sağlığın temel taşlarından biridir. Beslenme alışkanlıkları hormonal dengeyi etkiler. Özellikle bel çevresindeki yağ dokusu, erkeklik hormonu olan testosteronun östrojene dönüşmesine neden olabilir. Bu da cinsel sağlık ve performans açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir” şeklinde konuştu.

‘‘Nitrik oksit üretimini destekleyen besinler cinsel sağlığa katkı sunuyor”

Erkek cinsel sağlığına katkı sağlayan besinler arasında yer alan nitrik oksit üretimini destekleyen besinler hakkında konuşan Doç. Dr. Yenice, “Fındık, badem, ceviz, fıstık, keçiboynuzu gibi kuruyemişler; havuç, turp, pancar gibi kök sebzeler; marul, ıspanak, roka gibi yeşil sebzeler; çilek ve karpuz gibi meyveler ile somon ve diğer omega 3 içeren deniz ürünleri tüketilebilir” dedi. Ayrıca, piyasada satılan macun ve benzeri ürünler konusunda da uyarılarda bulunan Yenice, “Aktarlarda satılan bazı ürünlerde kimyasal maddeler bulunabilir. Bu da kalp ve damar sağlığı üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bu tip ürünlerin doktor kontrolünde kullanılması önemlidir” şeklinde konuştu.

Beslenmenin bireysel farklılıklar gösterdiğini vurgulayan Yenice, herkesin kendi sağlık yapısına göre beslenme planı yapması gerektiğini belirtti. Doç. Dr. Yenice, “Sağlıklı bir cinsel yaşam için bir üroloji ya da androloji uzmanına danışmak büyük önem taşır” dedi.

(DHA)

Related Posts

Bakanlık açıkladı: Bebek mamalarında yeni dönem

Tarım ve Orman Bakanlığı, bebeklere yönelik gıda ve devamında kullanılan besinler için yeni bir karar yayımladı. Karara göre bu besinlerin üretiminde protein kaynağı olarak kullanılan protein hidrolizatlarına, inek sütü kaynaklı peynir altı suyunun işlenmesiyle elde edilen bir protein hidrolizatı dahil edildi.

Anoreksiya nasıl bir hastalık, anoreksiya hastalığının tedavisi yok mu?

Anoreksiya nevroza ile mücadele eden Nihal Candan, 23 kiloya kadar düşen bedeniyle verdiği yaşam savaşını kaybetti. 30 yaşındaki Candan, hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Prof. Dr. Boyraz: Her 10 çocuktan 1’i obez

Ülkeler alarma geçti! 10 kişiden 9’una bulaşıyor

Ülkeleri alarma geçiren virüs 1990’dan bu yana ilk kez bu kadar artış gösterdi. Tedbir alınmasa rağmen 10 kişiden 9’una bulaşabilir.

Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Son yıllarda kanser tedavilerinde yaşanan gelişmelerle özellikle girişimsel onkoloji kavramı ön plana çıkmaya başladı. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, tümörleri ısıyla eriterek adeta buharlaştıran ablasyon tekniği hakkında önemli bilgiler verdi.

Yılan ısırdığında ne yapmalı? Adım adım izlenecek hayat kurtaran yöntemler

Yaz aylarında kırsal alanlarda ya da doğa yürüyüşlerinde karşılaşılabilecek tehlikelerden biri olan yılan ısırıkları, doğru ve hızlı müdahale ile ölümcül olmaktan çıkabiliyor. Peki böyle bir durumda ne yapmalı, nelerden kaçınmalı? İşte adım adım yılan ısırığına karşı ilk yardım rehberi…